nieuwsbrief Q4 - 2020

Toch een andere nieuwsbrief lezen?

*|MC:SUBJECT|*

Easy Conta


Maakt uw administratie gemakkelijk

    Bekijk online

Nieuwsbrief Q4 2020 

In deze nieuwsbrief: Support Uniconta, Uniconta intregreren met Woocommerce, Uniconta assistant, Uniconta Tips & Tricks, Nieuwste Uniconta release.

 

Support Uniconta

Hebt u een overeenkomst met Easy Conta of gebruikt u Uniconta met een proefperiode van 30 dagen dan kunt u ongelimiteerd(*) gebruik maken van de support-helpdesk van Easy Conta als u een vraag hebt.

(*) Tenzij de supportmedewerker beoordeelt dat er een implementatie-consultant bij betrokken moet worden.

Woocommerce
Wilt u graag met Woocommerce gaan werken en werkt u al met Uniconta. Dan kan een geïntegreerde koppeling u en uw klanten veel gebruikersgemak geven. Artikelen inclusief afbeeldingen worden in Woocommerce en getoond en orders vanuit Woocommerce worden in Uniconta zichtbaar.


Veel gebruikersgemak met de app Uniconta assistant!

Uniconta Assistant

Bijv. voor de Module Projecten:

Bijlagen kunnen als afbeeldingen worden gescand en met de bijbehorende projectinformatie worden geüpload naar de Uniconta-inbox. De afbeeldingen kunnen vervolgens worden gebruikt in de gebruikelijke aankoopworkflow en kunnen bij verzending worden ‘goedgekeurd’ door de app-gebruiker. Ook andere kosten die geen afbeeldingen bevatten, kunnen 

worden vastgelegd. Naast dergelijke documenten kan de app ook gebruikt worden om materialen, uren en kilometers vast te leggen.

Al deze details kunnen rechtstreeks in het project worden vastgelegd en vervolgens rechtstreeks in de projectmodule van Uniconta worden gepost.

Zodra alles op het project is gepost, kunnen onkosten, kilometers, uren en materialen rechtstreeks vanuit Uniconta aan de klant worden gefactureerd.

Uniconta Tips & Tricks
 

Drag & Drop in Uniconta

Documenten koppelen kon in Uniconta al veel langer, maar met het verschijnen van versie .86 kan dat nu op meer plekken en makkelijk. En voortaan met niet veel meer dan een enkele muisclick. U kunt nu eenvoudig allerlei soorten bestanden koppelen aan o.a. de inkooporders en de journaaltransacties. Dat kunnen niet alleen tekstbestanden zijn maar ook foto’s en filmpjes, of een email. Zo kunt u bijvoorbeeld de (PDF) factuur van de leverancier koppelen aan de inkooporder. Die factuur kan dan later weer worden opgeroepen.

In deze nieuwbrief leggen we de Uniconta Drag & Drop feature uit aan de hand van dat voorbeeld. We laten dus zien hoe u een factuur die u van uw leverancier hebt ontvangen koppelt aan de bijbehorende inkooporder. Dat is een toepassing die bijvoorbeeld erg handig kan zijn voor handelsondernemingen.

Bij het betaalbaar stellen kunnen inkooporder en factuur dan eenvoudig vergeleken en gecontroleerd worden. We gebruiken een Engelstalige configuratie. In het Nederlands werkt alles uiteraard precies hetzelfde. Alleen heet Drag & Drop dan Slepen & Neerzetten, en de Physical voucher heet dan Gescande document.

Stap 1:

Selecteer de gewenste inkooporder en click ‘Gescande Document’. Dan verschijnt het volgende pull down menu’tje:

Stap 2:
We kiezen drag en drop, en dan verschijnt het Drop window.
Stap 3:
Open nu de locatie waar het bestand (tekst / email / foto)  etc.) staat dat u wilt koppelen aan de inkooporder. Sleep vervolgens dat bestand naar het Uniconta Drop window dat u net geopend hebt.
Stap 4:
Zodra het bestand in de Drop window staat opent Uniconta automatisch het scherm ‘Gescande documenten toevoegen’. Op de achtergrond heeft Uniconta de relevante velden zoals inkoopordernummer, leverancier en filenaam al gevuld. Zelf kunt u op dit moment naar behoefte nog andere informatie toevoegen. Met ‘opslaan’ wordt alles weggeschreven en het scherm gesloten.
Stap 5:
Nadat alles is opgeslagen kunnen de gebruikers met ‘weergeven’ het gekoppelde document weer opvragen, zoals hieronder wordt getoond.

Gescande Documenten

Het document dat we m.b.v. Drag & Drop hebben gekoppeld aan de inkooporder is ook zichtbaar in de gescande documenten. Bij stap 4 hierboven bent u daar al even geweest. U vindt dat scherm in het hoofdmenu bij Grootboek, onder het submenu ‘Rapporten en periodieke taken’. Dat document blijft hier zichtbaar tot de inkoopfactuur van deze inkooporder is geboekt.
Natuurlijk kunt U ook uw documenten hier eerst binnen laten komen, en dan koppelen aan een inkooporder etc.
 
Wilt u meer weten over Drag & Drop en/of de Gescande Documenten Inbox? Neem dan s.v.p. even contact op met Easy Conta.